Cursul prezinta diferentele dintre Stereotipuri si Prejudecati

Termenii stereotip, prejudecată, discriminare și rasism sunt adesea folosiți în mod similar  în conversația de zi cu zi. Să explorăm diferențele dintre aceste concepte.

Manifestati un GAND , acest gandul  are denumirea de STEREOTIP (prejudecata cognitiva) Gandul acesta este ca o imagine pe care fiecare din noi si-o creeaza, poate fi gandita ca o caricature, care exagereaza anumite trasaturi in timp ce simplifica prea mult pe altele si asa ajung sa denatureze esenta unui anumit individ.

De fiecare data cand grupam indivizii si facem o generalizare sau o judecata despre ei , fara sa-i cunoastem pe fiecare dintre ei , este un exemplu de stereotip.

De unde vin stereotipurile? Stereotipurile sunt vechi de nu le mai cunoastem originea , acestea au implementat mult rau in sufletele oamenilor.De fapt, noi stereotipuri sunt rareori create. De exemplu, multe stereotipuri care sunt folosite în prezent pentru a caracteriza oamenii de culoare au fost folosite mai devreme în istoria Americii pentru a caracteriza imigranții irlandezi și est-europeni, la noi in tara , de cand exista romii , ungurii, etc, pe aceste meleagure.